Om LoopZ

LoopZ er et kommende bæredygtigt butiks-, innovations- og inspirationssted under udvikling. 

Vi vil gøre det nemmere for forbrugerne at finde alle de bæredygtige produkter, viden og sparring om bæredygtig livsstil og forbrug, samlet på eet sted – one-stop-sustainable-shop! Og vi vil fremme samarbejde og inspiration blandt bæredygtige producenter og udviklere. 

 

Why, what and how… 

76% af danskere vil gerne leve bæredygtigt, men 64% kan ikke finde ud hvordan!! (Epinion 2018). 

 

Ambitionen om at leve og handle bæredygtigt er en udfordring blandt andet fordi: 

– Bæredygtighed kommer i mange forklædninger – fair trade, økologi, genbrug, mærkningsordninger mv. – som gør det uoverskueligt, forvirrende og skaber usikkerhed om hvad man bør vælge 

– Bæredygtige produkter findes i mindre mængder spredt udover mange (web)butikker, der gør det besværligt at finde, handle og dyrt i fragt. 

 

Derfor: 

* LoopZ gør det nemmere for forbrugerne at handle mere bæredygtigt og med god samvittighed. 

* LoopZ skaber et mødested for engagerede borgere – og et inspirationssted for almindelige handlende. 

* LoopZ bidrager til større viden, formidler bæredygtige løsninger, uddanner og involverer lokalbefolkningen og de besøgende i forhold til ansvarligt forbrug og produktion.. 

* LoopZ bidrager til den cirkulære økonomi ved at bringe flere genbrugte eller upcyclede genstande ud til befolkningen, i stedet for at de bliver kasseret og brændt af. 

* LoopZ skaber netværk og synergi mellem de grønne iværksættere, designere og engagerede borgere, der alle arbejder for at fremme en bæredygtig udvikling. 

* LoopZ giver design-, arkitekt- og ingeniørtalenter mulighed for at teste om der er interesse for deres produkter og giver SMV ́er bedre mulighed for afsætning af deres bæredygtige produkter og for at komme i kontakt med brugerne 

* LoopZ skaber et bæredygtigt epicenter og mødested, som imødekommer lokale behov for fællesskab, oplevelser og indkøb.